top of page

Foodtruck festival in Ahoy


Enige maanden geleden kreeg ik een e-mail van Eeterij op wielen, organisatoren van succesvolle foodtruckfestivals o.a. in Breda. Op de planning stond het grootste indoor foodtruckers evenement in Nederland. Het streven is om 70 foodtrucks bij elkaar te krijgen. Ik maakte even snel een berekening. Wanneer iedereen uit de kosten zou moeten komen dan betekent dat 17.500 eters, per dag. In 4 dagen tijd dus 70.000 eters.

Dit was geen concert van de Rolling stones. Nee, een foodtruckfestival met primaire doelgroep hipsters, hoger opgeleide vrouwen tussen de 28 en 35 jaar.

Omdat ik weinig voedselkilometers propageer, was Rotterdam zowiezo geen optie, maar anders was dit ook voor LekkereTrek ook geen kans geweest. Toch reden genoeg om een oordeel te testen.

Afgelopen week kocht ik een boek en kreeg een boekenweekgeschenk. 'Daarmee kunt u a.s. zondag gratis met de NS reizen', zei de boekenjuffrouw, bij het afrekenen. Foodtrcukfestival in Ahoy, schoot door me heen. Zo gezegd, zo gedaan. Zondag 08.15 vertrekken uit Buitenpost en op de terugweg langs familie in Baarn.

In Leeuwarden werd hard gelopen door 'boekjesvolk' , die de trein naar Rotterdam wilden halen. Niet echt nodig, er heerste een echte opgewondenheid en het was druk. Een heerlijk gevoel dat de veel geplaagde NS nu wat terugdeed. Met een boekje door het land reizen. Zou het er nog een keer van komen dat een Boekenweekgeschenk over beter eten gaat, vroeg ik me af.

De trein werd in Zwolle verlengd, want de literatuurliefhebbers rukten massaal uit. Zelfs gezinnen met pubers gingen een dagje uit en die bij het verschijnen van de conducteur, allemaal een boekje door moeder in handen gedrukt kregen.

Niet iedereen ging naar de AHoyhallen, dat was inmiddels wel duidelijk. Daar aangekomen, was alleen bij de ingang te zien dat er een Eeterij op wielen was. Naast de paranormale beurs en de tattoobeurs was er een apart loket voor tickets en muntjes. Het was rond 12 uur en het liep niet bepaald storm. Zondags slapen mensen toch wat vaker uit, denk je dan. Een mooie gelegenheid om foodtruckers te vragen naar hun ervaringen. Zaterdag was er enig volk, maar donderdag en vrijdag was erg rustig geweest vertelde deze en gene. Ik sprak nog kort met een van de organisatoren. Het was een hele uitdaging om mensen via Social Media te trekken, zei ze veelbetekenend.

Op FB schreef een van de ondernemers, we hebben niets verdient maar een leuk weekend gehad. Een hobby kost altijd geld, maar hoeveel ondernemers zouden met dezelfde insteek gekomen zijn?


bottom of page