top of page

Tweede kamerleden overbelast en slecht geïnformeerd?


Alle publiciteit is meegenomen, dat kan je motto zijn. Nou niet iedereen wordt in de Tweede kamer genoemd, toch? Als je als foodtruck genoemd wordt als voorbeeld hoe het niet moet, kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Of je doet iets niet goed, of het Tweede Kamerlid heeft zich slecht geïnformeerd.

Beeldvorming

Nou weet iedereen die de landelijke politiek een beetje volgt dat veel gaat over beeldvorming. Zo op het eerst gezicht lijkt een foodtruck niets met duurzaamheid in het Waddengebied te maken te hebben. Op het eerste gezicht, ja.

Duurzame foodtruck

Maar niet als deze oldtimer foodtruck, elektrisch aangedreven en waar gekookt wordt op groen gas, een ambassadeur is voor biologische boeren en producenten uit het Waddengebied. Onder het mom 'Van het Wad naar de stad' doet deze ondernemer (ik dus) verwoede pogingen om korte voedselketens te bouwen van het Waddengebied naar de stad Leeuwarden en de stad Groningen. Waar het niet dat deze ondernemer (is dus) nogal in de steek gelaten wordt door dezelfde politiek. Het is namelijk niet mogelijk om elke dag op 4 of 5 verschillende plaatsen aan mensen eerlijk eten uit het Waddengebied aan te bieden.

Waarom niet?

Omdat een nieuw concept in 'oude' regels van een jaarlijkse starvergunning, winkelsluitingswet of marktregels geperst moet worden. De hele dag op een plek, dat gaat niet werken, natuurlijk.

Wat nu?

Om zo veel mogelijk aan de missie te voldoen, cateren wij op zo veel als mogelijk en gaan naar bedrijven, overheden en instellingen om onze missie voor eerlijk eten uit de regio en met het seizoen mee voor het voetlicht te brengen.

Morgen bijvoorbeeld voor de Burgemeester van de Gemeente Westerkwartier. Tweede Kamerleden van harte uitgenodigd.


bottom of page